EEVA legt uit

Extra update over de valutamarkten door de Brexit

Het plezier over het Brexit-akkoord lijkt maar kort. Vier minister afgetreden (12.00). En ik kreeg wel heel snel gelijk met de koersontwikkelingen van het GBP. Ik zat in de wachtkamer van de dokter om 10.15 en toen was het al gebeurd. Wat nu? May denkt (nog) helemaal niet aan aftreden. De vraag is of zij het redt. En wat gebeurd er als dit niet zo is? Dan is er weer veel onzekerheid. Maar de vraag is of dit heel slecht is voor het VK. No deal zou kunnen betekenen dat het GBP 10% daalt las ik deze week. Dit is van 1.3000 vanmorgen naar 1.1700. Dat lijkt me sterk overdreven. Dan had het allang zo laag gestaan met alle pessimisten in de markt. Een meerderheid voor May in het parlement lijkt heel onwaarschijnlijk. Wat een toestand. Als het parlement niet akkoord gaat en May wordt afgezet, wat is dan de volgende stap? Verkiezingen? Wie wordt dan de nieuwe May? Boris? Nou zijn familie is niet eens met hem eens. Die willen met hem niet over politiek praten. Boris zorgt alleen voor Boris is mijn gevoel en hij heeft volgens mij geen idee wat goed is voor het VK. Het totale VK. Bij twijfel niet oversteken. Bij deze verdeeldheid geen beslissing nemen. Dus geen Brexit. En over een paar jaar er nog eens over hebben. Misschien wordt dat de uitkomst.

EUR/USD: 1.1312 of andersom 0.8844 (vanmorgen 1.1345 andersom 0.8814).

 
EUR/USD: EUR/USD heeft de correctie tot onder de 1.1300 al gehad. Ik denk dat we nu richting 1.1450 op weg zijn. Maar niet omdat ik denk dat het in Eurozone nu zo goed gaat. De groei wordt minder en de renteverhoging wordt misschien nog verder uitgesteld. De ECB heeft echt te lang gewacht om de stimulering af te bouwen en de rente te verhogen. Italië werkt niet mee en dat zorgt voor onrust en verdeeldheid. Toch zie ik even een stijging.

GBP/USD: 1.2790 (vanmorgen 1.2785)

GBP/USD: GBP/USD kwam na het ontslag van Raab in een vrije val. Die lijkt nu weer even gestopt. Als May de handen op elkaar krijgt in het parlement doen we een stapje vooruit. Maar het is nog maar zeer de vraag of dat gaat lukken. Ik denk dat we bodem weer even gezien hebben en dat we weer omhoog gaan richting 1.2875. Het vervolg is een blackbox waar niemand de uitkomst van weet. Dit heeft niemand ooit nog meegemaakt. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Bij ontslag van May zullen we wel weer lager gaan. Dan realiseert iedereen zich ineens oeeeeh wie dan. En Boris vertrok ook toen de Brexit vote daar was. Ook niet omdat hij het allemaal zo goed wist. May weg Brexit weg denk ik en GBP omhoog, maar niet gelijk natuurlijk.

EUR/GBP: 0.8845 andersom 1.1306 (vanmorgen 0.8745 andersom 1.1435).

EUR/GBP: Zo nou de stijging boven de 0.8800 was er erg snel. Het kan nog even doorlopen naar 0.8875/0.8900 deels door een zwakker GBP en deels door een hogere EUR. Maar de stijging zal ook niet blijven doorlopen. Dus ergens is er wel een top. Waar? Geen idee. Ik denk dat we eerder weer naar 0.8750 dan naar 0.90. Ook als May niet langer May gaat. Weet ik het. Nee zeker niet. Maar ik blijf een optimist. Ik denk nog steeds dat er een kans is dat de Brexit niet door gaat. Roeper….. woestijn.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.