EEVA legt uit

Hoe kunt u kosten besparen door het gebruik van een vreemde valutarekening?

Stel u heeft een bedrijf dat goederen inkoopt in Aziatische landen. Uw leverancier wil graag worden betaald in dollars. Heeft u alleen een  Euro rekening bij uw bank en betaalt u de factuur in dollars. Dan is uw bank verantwoordelijk voor de aankoop van deze dollars.

Dit is geregeld via een centraal betalingsverkeersysteem. De bank is in die situatie niet erg lief voor zijn klanten. Bij iedere transactie wordt er ongeveer 1 cent marge gerekend. Daar kunt u dus het eerste geld besparen! Stel dat u dit zelf doet.

Op een transactie van 100.000 scheelt u dat een marge van 500 tot 600 euro. Bij grotere transacties zoals 1 miljoen euro, dan scheelt dit al snel 5000 tot 6000 euro. Deze kosten kunt u besparen door zelf een dollar rekening te openen en de aankoop van dollars in eigen hand te houden. Uiteraard zult u wel intern goed moeten afstemmen wie de aankoop van de dollars regelt.

Bij voorkeur is dit iemand die de koersen goed kent en in de gaten houdt. Op die manier kunnen de dollars op het meest gunstige moment worden aangekocht. Een handige hulp daarbij is EEVA’s Valutanieuws. Hierin geef ik dagelijks inzicht in de financiële markten en actuele veranderingen van koersen etc. Wilt u EEVA’s Valutanieuws 14 dagen gratis ontvangen? Vul dan hiernaast uw naam en e-mailadres in en u ontvangt de eerste morgenochtend al in uw mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.