Waarom winst op papier in de praktijk in de papieren loopt

Je hebt zaken gedaan in een andere valuta dan de Euro, bijvoorbeeld in dollars. De daadwerkelijke transactie wordt gedaan. En wat blijkt? De winst viel tegen en was heel anders dan van te voren berekend. Hmm.
Na het lezen van dit artikel weet je hoe je meer grip houdt op de winst van een contract in vreemde valuta. En je weet hoe je de kans op verlies kunt verkleinen.

Hoe herken je een advizeur?

Wat is eigenlijk een adviseur? Hoe herken je het verschil tussen een adviseur en een advizeur? Aan het eind van dit artikel weet je wanneer je alarmbellen moeten gaan rinkelen en of je te maken hebt met een adviseur of een advizeur.

Dat wat je over het hoofd ziet, is hoofdzaak

artikel_hoofdzaak_valutarisico_erna_erkens

Wat is nou de hoofdzaak als je internationaal zaken doet buiten de euro zone?

Als je dit artikel hebt gelezen, zit je een stuk strakker op je resultaat, weet je beter wat de winst is aan het einde van de rit en ben je succesvoller bij het doen van transacties in vreemde valuta.

De belangrijkste woorden van de valu-taal

Heb je te maken met valutarisico, zorg dat je een volwaardig gesprekspartner wordt en zorg dat er geen misbruik wordt gemaakt van je gebrek aan kennis.

In dit artikel licht ik kort toe waar de belangrijkste woorden van de valu-taal voor staan.

Als je de spelregels niet kent, dan sta je buitenspel

Erna Erkens Valuta Advies - Als je de spelregels niet kent, dan sta je buitenspel

Ook de wereld van valuta heeft eigen spelregels. Als je die spelregels goed kent, dan navigeer je makkelijker door het spel en voorkom je dat je buitenspel staat. Waarom is dit nu zo belangrijk? Als je buitenspel staat doe je niet mee. Je kunt zelf niet aan de knoppen draaien. Ik vind het belangrijk dat bedrijven zelf de regie in handen houden.